Jdi na obsah Jdi na menu
 


SOUTĚŽE

Seznam soutěží v roce 2013

Seznam soutěží zařazených do Velké ceny 2013

 

17. srpen 2013 - Noční soutěž v Mydlovarech

Naše první noční soutěž. Byla to velká zkušenost a pro některé i poučení (že Houmles :-) ). Náš košař totiž musel být pro náhlou indispozici zastoupen naším kamarádem košařem ze Střížovského týmu. Ale díky tomu mohl pořídit video celého pokusu!

 

 

Náš pokus jsme odstartovali přípravou základny až kolem 3:00 hodin ráno (startovali jsme mezi 40. a 50. týmem v řadě) a pokus se nám povedl krásně. Zastavení pokusu po prvním odstartování, které je vidět na videu bylo způsobeno nějakými "lidmi", určitě nehasiči, kteří pobíhali v již neosvětlené dráze někde v půli mezi základnou a terči. Náš čas byl opět kolem 32 vteřin. Tím jsme nemohli pomýšlet na přední místa, ale zkušenost to byla jistě perfektní. Věřím, že příští rok absolvujeme opět noční soutěž a tentokrát již v plné týmové síle! Další info o soutěži je zde.

 

17. srpen 2013 - Soutěž v Malešicích - VC

Opět nám útok klapal a opět jsme dosáhli času kolem 33 vteřin. Zdá se, že se s naší mašinou budeme pohybovat kolem tohoto času. Ale to je dobře. Počasí přálo a navíc kamarádi ze Střížova soutěž vyhráli a my jsme měli možnost, později večer, napít se z vítězného poháru na noční soutěži v Mydlovarech kam jsme se následně přesunuli.

 

10. srpen 2013 - Soutěž ve Štěpánovicích

Náš konečný čas byl tentokrát pod 33 vteřin což je velký úspěch. Kdyby se nám dařilo, dávat tyto časy pravidelně, bylo by to pěkné. Ve Štěpánovicích bylo vidět, kde máme "nedostatek". Po odstartování se všichni dostali na svá místa včas a vše nám vyšlo. A mohli jsme v klidu sledovat jak je voda pomalu tlačena skrz krásně roztažené hadice. Narazili jsme na výkon naší PS12. Do příští sezóny nás zřejmě čeká velká výzva a to sehnat prostředky na výkonnou sportovní mašinu, která nám bude trhat hadice z rukou, až do nich potlačí vodu:-) Každopádně s naším sobotním výkonem jsme spokojeni. Příští sobota bude náročná. Už nyní se těšíme na soutěž Velké ceny v Malešicích a hned ten samý den se přesuneme do Mydlovar na noční soutěž!

 

6. červenec 2013 - Soutěž v Mydlovarech - VC

Tentokrát se toho pokazilo opět víc. Byli jsme s vodou příliš rychlí :-) a béčka byla zalita příliš brzy. Pak ještě další věci k tomu. Ale čas pod 50 vteřin zažehnal neplatný pokus a tak jsme byli alespoň oceněni. 13. místo ze sedmnácti.

 

5. červenec 2013 - Soutěž v Žabovřeskách - VC

Po na nás skvělém výkonu ve Zlivi jsme v Žabovřeskách nenabrali vodu. Nakonec po práci na koši se nakonec podařilo a útočníci provedli nástřik v limitu. Ale výsledný čas za moc nestál a umístění podobně. Alespoň nebyl NP (nejlepší proud:-) ).

 

30. červen 2013 - Soutěž ve Zlivi - VC

Ano ano ano. Konečně zlepšení jak se patří. Stříkalo se na sklopky a téměř vše nám klaplo jak mělo. Udělali jsme náš rekordní soutěžní čas 30,13 vteřiny! Jsme prozatím spokojeni a teď už to musíme jenom pilovat. Umístěním jsme byli desátí ze čtrnácti soutěžících družstev. Mezi časy 21 a 27 vteřin se vešlo ostatních 9 lepších týmů. No, šance na zlepšení u nás určitě jsou! Díky týmu ze Střížova a jejich "provianťačce" máme i video z našeho útoku, které se tu bude někde kolem povalovat.

 

29. červen 2013 - Soutěž v Nových Homol- ích - VC

Proudaři byli zřejmě tak rychlí, že utekli s rozdělovačem napřed. Sice e nám podařilo vše nakonec spojit, ale časový limit byl neúprosný. Někdy se ta jedna minuta zdá hrozně rychlá :-) Takže výsledkem byl neplatný pokus a diplom za účast. Přibude tu snad i video tak se to může na příště pořádně pokoumat.

 

11. květen 2013 - Obvodová soutěž 2013 v Ločenicích

Účastnili jsme se obvodové soutěže v hasičském sportu tentokrát pořádanou dobrovolnými hasiči z Ločenic. Počasí sice vůbec nepřálo, protože téměř neustále pršelo, zato našim výkonům se dařilo! Nejdříve jsme zaběhli štafetu - poměrně solidním výkonem něco málo přes 65 vteřin a poté jsme běželi požární útok jako druhé družstvo v naší kategorii. Náš výsledný čas byl 39,66 s. Po sečtení dosažených pořadí ve štafetě a útoku jsme se umístili na nádherném 5. místě z celkem 15ti družstev v naší kategorii!!! Je to po velmi dlouhé době skvělý úspěch našeho sboru!!!

 

 

tachy-obvodovka-5-misto.jpg

 

 

5. květen 2013 - Soutěž v Rudolfově

Na naší první letošní soutěži ze seriálu Velké Ceny České Budějovice se nám nezadařilo a začali jsme (stejně jako v loňském roce) neplatným pokusem. Byl problém s nabráním vody z kádě a naši útočníci vystříkli na terče až po jedné minutě což je časový limit na dokončení útoku. No nic. Snad to vyjde na obvodové soutěži 11.5. v Ločenicích lépe. Nyní budeme zřejmě šetřit finanční prostředky na nový sportovní koš :-) (stále používáme starý klasický).

 

Soutěže Velké Ceny České Budějovice 2013

Těchto soutěží by jsme se rádi v letošním roce pokusili účastnit.

 

5.5.2013 - Rudolfov - 13:00

29.6.2013 - Nové Homole - 13:00

30.6.2013 - Zliv - 14:00

5.7.2013 - Žabovřesky - 13:00

6.7.2013 - Mydlovary - 14:00

27.7.2013 - Hrdějovice - 13:00

17.8.2013 - Malešice - 13:00

28.9.2013 - Neplachov - 13:00

5.10.2013 - České Budějovice - 9:00